De openbare vergadering van de Dorpsraad Beek – Loerbeek vindt plaats op woensdag 16 november 2016 in ’t Heuveltje. Alle inwoners van Beek en Loerbeek zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Op de agenda staan twee onderwerpen met gastsprekers. Het eerste onderwerp is BUUV. BUUV is de buurtmarktplaats voor en door bewoners van Montferland. Via BUUV kun je andere mensen ontmoeten, samen iets ondernemen of elkaar helpen. Vrijwilligers van dit initiatief in de gemeente Montferland geven uitleg.

Het tweede onderwerp is het project ‘1000 ogen’. Dit project houdt in dat buurtbewoners via een WhatsApp-groep elkaar attent maken op veiligheidszaken die spelen in de buurt. Op deze manier houden de buurtbewoners samen een oogje in het zeil en kunnen verdachte situaties sneller doorgegeven worden aan de politie. Een aantal buurten in Beek doet hier al aan mee. Marcel van Bindsbergen, de wijkagent, geeft uitleg over dit project.

Tenslotte zal de voorzitter van de dorpsraad kort vertellen over de onderwerpen waar de dorpsraad bij betrokken is. Daar komt ook de vrijwilligersbank aan de orde, een initiatief van Muziekvereniging Volharding, carnavalsvereniging De Dösvlègels en de dorpsraad. Om 19.45u gaat de zaal open, we beginnen om 20.00u. Rond 22.00u sluiten we de avond af.

Wil je meer weten over de dorpsraad, Project ‘1000 ogen’ en BUUV dan zien we je graag op 16 november.foto3.jpg